Alla inlägg den 5 september 2011

Av Steenari - 5 september 2011 12:24

Jag är inte längre ensam! I dag vaknade jag att jag hörde lite tassande ljud ute i köket. Jag trodde inte riktigt på att det skulle vara någon i köket så iförd enbart mammas hemmasydda pyjamasbyxor låser jag upp dörren och sticker ut huvedet. Jag stänger dock lika illa kvickt när jag inser att det sitter en ganska söt blond tjej i köket. Friden är bruten och jag har äntligen fått lite sällskap. Efter att klätt på mig ordentliga kläder tar jag mig an utmaningen att säga hej, samt en promenad ner till affären för att köpa frukost. Väl tillbaka tillreder jag en i särklass nyttig frukost samtidigt som jag talar med Martina min nya tyska bekantskap. Självklart konverserar vi på tyska, stolt. Hon bor tyvärr inte här utan använder bara sin väns rum för att hon sagt upp sitt rum och ska vara här för att plugga inför hennes sista tentamen på sin lärarutbildning. Jag äter banan, nötter och joghurt till frukost. Hon undrade nog vad jag tänkte med när jag sedan påstod att kaffet smakade champigioner, vilket det faktiskt gjorde. Besviken hällde jag ut hela min kopp med kaffe. För att motbevisa mig gjorde hon en ny kopp åt mig vilket även den smakade svamp och jag kastade ut den i vasken likväl. Piss of tyskkaffe! Måste hitta en ny kaffebryggare. 


Efter ett tag får vi även sällskap av hennes manliga kollega vars rum hon lånat. Han är dock lite som jag, han sluddrar och pratar snabbt, så jag förstår knappt vad han säger. Efter att tydliggjort det för honom ryckte han upp sig, vilket är till min fördel eftersom han är den som faktiskt kommer att bo här sen. Även han läste till lärare och de var bägge kassa på engelska så min tyska fick tillfälle att glänsa lite.

     


Vidare har jag lovat många att lägga upp en bild på mitt rum ocj jag håller alltid vad jag lovar. Dock blir det mot all förmodan inga kalsongbilder i dag. 


Jag var nära på att glömma koppla till rubriken. Jag har fortfarande några ärenden kvar att uträtta innan jag är helt hemmastadd här:

1. Öppna ett tyskt bankkonto.

2. Köpe en telefon med tillhörande tyskt operatörskort.

3. Köpa lite bollar.

4. OBS! (det viktigaste) Jag måste få tag i en kudde. 

De senaste dagarna har jag använt två stycken handdukar som kudde. Jag har köpte ett underbart täcke men känner att det enskilt inte fullt uppfyller min livsstandard. Likt de förbannade bollarna så vägrar affärerna här ha kuddar. Dock har jag inte vågat mig in till stan än så får väl kanske skylla mig själv.


Auf wieder sehen!

Presentation


Bloggen som beskriver organiserad koas och ständig förändring - eller ja, min resa till Tyskland.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards